Cu un deceniu în urmă, Simona Halep reușea o victorie fabuloasă în fața Serenei Williams, aflată atunci într-o formă de invidiat și pe prima poziție în clasamentul WTA. Un moment pe care lumea tenisului nu avea cum să-l uite.
Drept dovadă, pe rețelele de socializare au fost distribuite imagini din acel meci de poveste. Nici reacția sportivei noastre nu s-a lăsat prea mult așteptată.
În 2014, Halep doar ce reușise să-și facă loc printre primele zece jucătoare ale lumii și nu părea să aibă prea multe șanse în fața americancei, mai ales că pierduse toate cele patru înfruntări directe de până atunci. Singurul aspect pozitiv de care se putea agăța pentru a căpăta încredere era un prim set câștigat la Wimbledon 2011.
Duelul din grupele Turneului Campioanelor avea să rupă, însă, „blestemul”. Și nu oricum, ci printr-o veritabilă lecție de tenis, datorată mai ales unui procentaj impecabil al mingilor returnate. 6-0, 6-2 scria pe tabelă la final, spre uimirea tuturor.
„Cum zboară timpul! Cu zece ani în urmă, Simona Halep o înfrunta pe Serena Williams la Turneul Campioanelor și avea s-o învingă punând în scenă cel mai bun tenis al ei din acel moment. Aceasta a fost prima victorie obținută de Simona în fața ei, dar nu ultima, pentru că s-a întâmplat și în spectaculoasa finală de la Wimbledon 2019”, au transmis cei de la WTA România.
Postarea a bucurat-o nespus pe jucătoarea originară din Constanța, motiv pentru care a ținut să reacționeze:„Vă mulțumesc că ați împărtășit acest moment frumos”
Într-un amplu articol dedicat forțelor din sportul alb, jurnaliștii americani au constatat că România se numără printre țările din Europa de Est care au înregistrat o creștere semnificativă a popularității tenisului, datorită Simonei Halep, care a dominat o bună perioadă ierarhia mondială, a cucerit două trofee Grand Slam – Roland Garros în 2018, respectiv Wimbledon în 2019 – și a disputat alte trei finale.
„Succesul unor jucătoare ca Iga Swiatek, Karolina Pliskova și Simona Halep a captat atenția tinerilor. În special în Polonia, tenisul a trecut de la un sport de nișă la unul major, cu noi facilități și programe de antrenament care vin în sprijinul viitorilor jucători. Europa de Est a devenit rapid un ‘cuib’ al tenisului”, au remarcat cei de la worldtennismagazine. Analiza a mai vizat, evident, Statele Unite ale Americii, Spania și Franța, țări care produc talente pe bandă rulantă.
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER